Hva er fotballgolf?

Fotballgolf, også kalt "footgolf", er et presisjonsspill, der hver enkelt spiller skal sparke ballen i et hull på færrest mulig tilslag. En footgolfbane er tilsynelatende lik en golfbane i utseende, og har som golfbaner flest 9 eller 18 hull. Mens golf er en svært vanskelig sport å mestre, er fotballgolf noe flere kan mestre og finne glede i, og dette er nok den viktigste grunnen til at fotballgolf er den raskest voksende sporten i Europa
Historie

Fotballgolf er en ung sport, men ingen vet nøyaktig hvem som spilte den først. Sannsynligvis ble de første rundene med fotballgolf spilt rundt 2006. I 2009 ble den første offisielle fotballgolfturneringen arrangert i Nederland, og i 2012 ble det internasjonale FootGolf-forbundet stiftet. (FIFG). Norway FootGolf Association (NFGA) er den styrende organisasjonen i Norge, som igjen er underlagt Norges Golfforbund.

En sport for alle

Vi kan trygt si at fotballgolf er en sport for alle. I motsetning til golf, hvor du behøver en hel bag med spesialredskap, behøver du i denne sporten bare ett eller to gode bein. Fotballgolf er en rimelig aktivitet. Alt du trenger er et par sko, en ball og en greenfeebillett. En runde med fotballgolf tar i snitt 2 timer, som gjør det mulig å spille etter jobb- og skoletid.

 

Følg oss på Facebook!
  • Facebook Basic Square
Vekst

Enkelte krediterer den internasjonale finanskrisen mellom 2008 og 2012 for fremveksten av fotballgolf i Europa og Nord-Amerika. Mange golfbaner slet med lav inntjening, og valget for flere ble å konvertere banene til/ inkludere fotballgolf. Det første verdensmesterskapet i 2007 hadde spillere fra to nasjoner, mens tallet i 2013 var vokst til 30 nasjoner og 200 spillere. 

Fotballgolf i Norge

Norge var tidlig ute med fotballgolf, og det første landslaget stilte til VM i 2012. I dag er det i underkant av ti 18-hulls baner, og enda flere med ni hull. Ulven Golf Heiatoppen var en av landets første baner med 18 hull. NFGA er den styrende organisasjonen, og jobber for å få fotballgolf opp og frem. NFGA har som målsetning å ha 30 klubber og 5000 registrerte spillere inen 2015

Bedriftsarrangementer

Fotballgolf er en perfekt aktivitet for bedrifter som ønsker å belønne sine ansatte. Det er et lavterskeltilbud, og alle kan delta. Det er også enkelt å gjøre det til en lagkonkuranse. Sist, men ikke minst er det en aktivitet som er rimelig og lite tidkrevende, og som gir kolleger hyggelig sosialt samvær ute i naturen. Ta kontakt med Ulven fotballgolf, så ordner vi alle detaljene rundt ditt arrangement. 

Private turneringer

Hos Fotballgolf.no legger vi til rette for bursdager, lagfester, utdrikningslag eller andre sosiale events med venner og familie. Vi tilbyr pakkeavtaler for spill og servering, men kan også skreddersy ditt arrangement! 

 

I samarbeid med:

  • Facebook Basic Square